:

:

TV Most

clock

Februar 21, 2018   12:05

0

250

Novi udar na ZSO


Šef kosovske delegacije u dijalogu Beograda i Prištine Avni Arifi najavio je da će na predstojeći sastanak tehničkog dijaloga, koji je zakazan u sedištu EU za 26. i 27. februar, poneti novi nacrt sporazuma o ZSO koji, kako kaže, mora da bude u skladu sa odlukom Ustavnog suda iz Prištine. Ovaj sud tvrdi da delovi sporazuma koji se odnose na ovlašćenja predviđena za Zajednicu nisu u skladu sa Ustavom.



Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju poručuju da se postignuti sporazumi ne mogu menjati kako kome padne na pamet. Napominju da se i srpskoj strani mnogo štošta od onog što je dogovoreno ne sviđa, ali izvršava preuzete obaveze.



Direktor Kancelarije Marko Đurić na sastanku u Briselu takođe će kao jednu od glavnih tema kandidovati ZSO, odnosno konačni početak njenog formiranja, na koju se čeka skoro pet godina. Beograd će insistirati i na istrazi ubistva lidera GI SDP Olivera Ivanovića. Đurić je rekao da će Srbija imati mnogo pitanja za svoje sagovornike i da će zbog toga u Brisel poći i kompetentni stručnjaci iz policije.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva