:

:

TV Most

clock

Maj 16, 2019   9:34

0

258

ALB: Opozicija nastavlja sa masovnim protestima 25. maja

Ujedinjena albanska opozicija odlučila je da sledeći veliki protest održi 25. maja, kako su naveli, „protiv vlasti i balkanskog Madura“, kako nazivaju aktuelnog premijera Albanije Edija Rame.

Tokom sastanka predsedništva najveće opozicione albanske stranke Demokratske partije, na kojoj su prisustvovali i lideri političkih partija koji čine savez ujedinjene opozicije, doneta je odluka da se naredni „nacionalni protest“ održi 25. maja u 19 časova.

Najavljujući protest, lider demokrate Ljuljzim Baša izjavio je da nastavljaju „suočavanje, bez povratka, sa slugama vladajuće kriminalne hunte“.

„Najviši forum Demokratske partije zajedno sa liderima koalicionih partnera izvršili su analizu teškog stanja državnog udara u kojoj se nalazi zemlja. Cela Albanija i svet su razumeli da je Edi Rama u panici od rezultata istražnih postupaka u kojima je direktno umešan. Jednoglasna odluka opozicije predstavlja frontalnu konfrontaciju u svim formama. Od ovog trenutka bićemo svakodnevno i svakog minuta zajedno sa građanima, suočeni bez povratka, sa vojnicima i slugama vladajuće kriminalne hunte, sve dok ponovo ne diskutujemo o povratku demokratije“,izjavio je Baša posle sastanka.

Od februara, kada su počeli protesti albanske opozicije, do sada su održano 11 okupljanja, šest ispred albanskog parlamenta, tri ispred albanske vlade i dva u formi šetnje od vlade, preko parlamenta, pa sve do sedišta Direkcije albanske policije u Tirani.

Protest koji je bio održan 11. maja bio je najopasniji. Tada su bili bacani molotovljevi kokteli na zgradama vlade, parlamenta i policije, te su bili uništeni prozori, ulazna i zadnja vrata vlade, povređeno 16 policajaca, probijeni policijski kordoni i privedeno više od 50 lica.

Izvor: Танјуг

Tiranaprotestopozicija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva