:

:

TV Most

clock

Novembar 09, 2018   16:16

0

201

Albanija, više od 50 Grka nepoželjno posle sahrane Kacifasa

Tirana je nepoželjnim proglasila 52 grčka državljana, čije je aktivnosti tokom sahrane Konstantinosa Kacifasa pomoćnih ministra policije Saimir Lješaj nazvao "neprihvatljivim, uvredljivim i opasnim".

Albansko ministarstvo policije proglasilo je nepoželjnim grupu od 52 grčka državljana svega dan posle sahrane u selu Bularat kojoj je prisustvovalo nekoliko stitina Grka koji su nosili grčke zastave i transparente na kojima je pisalo: "Severni Epir i Makedonija su Grčka" i "Konstantinos je heroj".

Zamenik ministra unutrašnjih poslova Saimir Lješaj je ponašanje te grupe Grka opisao kao provokativne i opasne, navodeći da su blokirali ključnu saobraćajnicu i pretili novinarima.

Konstantinos Kacifas, čija je smrt značajno podigla tenzije između Tirane i Atine, sahranjen je u selu Bularat nedaleko od grčke granice, uz prisustvo velikog broja Grka, ali i značajne policijske snage koje su obezbeđivale događaj koji je danima opisivan kao ozbiljan test za odnose dve države.

Sahrani je, prema različitim izvorima, prisustvovalo između 500 i 2.000 ljudi koji su nosili grčke zastave i transparente na kojima je pisalo: "Severni Epir i Makedonija su Grčka" i "Konstantinos je heroj". Sanduk sa telom ubijenog je, takođe, bio prekriven grčkom zastavom.

Izvor: Kathimerini, Shekulli,RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva