:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Februar 20, 2019   14:18

0

76

Bahtirijev zahtev ne ispunjava zakonske uslove i kriterijume

Pokrajinsko ministarstvo lokalne samouprave smatra da Predlog predsednika opštine Južna Mitrovica Agima Bahtirija o ujedinjenju Mitrovice sa priloženom peticijom ne ispunjava sve zakonske uslove i kriterijume, piše prištinski list GazetaEkspres.

Kosovsko Ministarstvo administracije lokalne samouprave (u daljem tekstu“MALS”), primilo je  24. janar 2019., zahtev od Kancelarije premijera za davanje mišljenja o potpisanoj peticiji od 16.594 građana opštine Južne Mitrovice za ujedinjenje Kosovske Mitrovice.

MALS je izdao pravno mišljenje u vezi nacrta koji je podneo predsednik Opštine Južne Mitrovice, Agim Bahtiri sa priloženom peticijom u kome stoji da Ministarstvo smatra da, imajuci u vid cilj gradana koji su potpisali peticiju predlog mora biti pravno procenjen u zakonskom okviru.

Kako piše list, nakon razmatranja, MALS smatra da Nacrt sa priloženom peticijom ne ispunjava sve gore navedene uslove i kriterijume. Konkretno, Nacrt sa priloženom peticijom ne ispunjava zakonom definisane uslove I kriterijume.

“Uzimajući u obzir uslove i kriterijume utvrđene Zakonom o zakonodavnim inicijativama i nakon razmatranja predloga sa priloženom peticijom, uočeno je da isti ispunjava uslove i zakonske kriterijume određenim zakonom, prema tome MALS smatra da Predlog sa priloženom peticijom ne ispunjava sve zakonske uslove i kriterijume.

Smatramo da u skladu sa članom 6, stav 1.2. ZZI-a, Skupština Republike Kosovo treba da odbije zakonodavnu inicijativu jer ne sadrži (ispunjava) uslove i kriterijume utvrđene Zakonom br.04/L-025 o zakonodavnim inicijativama”, stoji u dokumentu, a prenosti list GazetaEkspres.

Izvor: TV Most

KiMBahtiriujedinjenje MItroviceKosovska Mitrovica
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva