:

:

TV Most

Foto: AP

clock

Januar 17, 2019   8:26

0

308

Blic: Haradinaj nije dobrodošao u Belu kuću

Odbijanje američke vize kosovskom premijeru Ramušu Haradinaju, čime mu je otkazano i učešće na Molitvenom doručku u Vašingtonu, "jasan je znak da su SAD spremne na konkretne poteze u slučaju da Priština ostane pri svom stavu", odnosno ne ukine takse od 100 odsto na robu iz centralne Srbije, piše "Blic".

"Molitveni doručak je konkretan događaj koji organizuje predsednik SAD Donald Tramp, na koji je Haradinaj pozvan...Otkazano mu je učešće na Molitvenom doručku, to je vrlo jasan znak da Priština mora da menja nešto", rekao je za list izvor iz diplomatskih krugova.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić kaže za "Blic" da je "to posledica neodustajanja od taksi za robu iz Srbije, ali i potvrda da SAD žele da ozbiljno izvrše pritisak na Prištinu kako bi se došlo do dogovora oko trajnog rešenja" u dijalogu Beograda i Prištine.

Sam Haradinaj potvrdio je da je preko ambasadora SAD u Prištini dobio zahtev američke administracije za suspenziju taksi na uvoz robe iz Srbije i BiH.

"Poštujem Ameriku kao Kosovo. Ovo Kosovo ima ljubav prema Americi. Ali mi ne možemo... preći preko sebe samih da bismo razgovarali o toj temi", prenosi "Blic" Haradinajeve reči.

kosovoharadinajsadmolitveni doručaktakse
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva