:

:

TV Most

Foto: Sputnik

clock

April 16, 2019   11:11

0

175

"Blic": Odluka o datumu izbora posle Kine i Berlina

Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić obratio se saradnicima, uoči današnje sednice rukovodstva SNS, na kojoj će tema pored mitinga u petak biti i izbori, piše današnji Blic, navodeći da će odluka o datumu izbora biti doneta posle važnih spoljnopolitičkih susreta.

Vučić je najbližim saradnicima poručio da ne pristaje ni na kakve ultimatume opozicije. Oni ne traže da narodu bude bolje, njihovi uslovi su tajkunski, poručio je juče saradnicima predsednik Vučić.

List navodi da se Vučić putem video-konferencije obratio predsednicima 25 okružnih i osam gradskih odbora u Beogradu i poslao im poruku pred veliki skup SNS koji će se u petak održati u glavnom gradu.

"Predsednik je razgovarao sa ljudima od najvišeg poverenja. Davao nam je instrukcije pred veliki miting i poručio nam da je slobodarska Srbija uvek pobeđivala fašizam i lopovluk, pa će tako biti i ovog puta", piše Blic, pozivajući se na neimenovani izvor iz vrha vladajuće stranke.

Navodi se da Vučić očekuje da će na skupu u Beogradu biti više od 150.000 ljudi i da će to biti najveće okupljanje u novije vreme.

Što se tiče današnjeg skupa partijskog rukovodstva, mada je najavljeno da će 7.000 delegata glasati o raspisivanju vanrednih izbora, to se, prema rečima sagovornika Blica, neće dogoditi.

"Vodiće se debata, saslušaćemo predsednika, ali će i svako od nas moći da kaže šta misli. Svakako će se uskoro ići na izbore, ali malo je verovatno da ćemo danas odlučivati o datumu. Pošto je jasno da bi velika većina, ako ne i svi, bili za izbore, za to i nije potrebno glasanje", naveo je izvor.

Blic navodi da će Vučić sačekati i seriju značajnih sastanaka sa najmoćnijim liderima sveta da bi doneo odluku o raspisivanju izbora.

Predsednik Srbije će sa premijerkom Anom Brnabić otputovati 29. aprila u Berlin, gde će pored drugih državnika iz regiona razgovarati sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i francuskim predsednikom Emanuelom Makronom.

Pre toga, Vučić će se u 25. aprila u Kini, u okviru foruma "Pojas i put", sastati sa predsednikom te zemlje Si Đinpingom, a kako navodi Blic, imaće i bilateralni susret sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

"Tek nakon svih sastanaka u Kini i Berlinu predsednik će odlučiti o izborima. Zato će današnju sednicu rukovodstva SNS iskoristiti da pošalje poruku liderima Saveza za Srbiju i da im kaže šta misli o njihovim uslovima", kazao je izvor lista.

Kada je reč o uslovima koje je opozicija na subotnjem protestu postavila vlasti, Vučić je rekao da nikakve ultimatume neće prihvatiti, kao i da su svojim uslovima, lideri opozicije Đilas, Jeremić i Obradović pokazali da ih ne interesuje narod, već da se bore za sopstvene interese.

"Pitao je kako to da među zahteve nisu stavili plate lekara, medicinskih sestara, nastavnika, vojnika...ili nešto što se tiče standarda penzionera, nego su se baš uhvatili REM-a, koji treba Šolaku, ili RTS-a, pošto je tamo sva dokumentacija koje bi da se dokopaju kako bi prikrili svoju odgovornost za sve što su radili dok su bili u prilici. Na kraju nam je poručio da nikakve ucene neće dozvoliti", dodao je izvor Blica.

Srpska napredna stranka održaće danas sednice Predsedništva, proširenog sastava Izvršnog odbora i Glavnog odbora, saopšteno je iz SNS.

Predstavnicima medija biće omogućeno da prisustvuju uvodnom delu sednice, na kojem će govoriti Vučić, nakon čega se sednica zatvara za javnost.

Sednice će biti održane u velikoj dvorani Sava centra u 16 sati.

Izvor: RTV,T a n j u g, Blic

VučićizboriBerlinSNSopozicija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva