:

:

TV Most

clock

Mart 13, 2019   15:41

0

135

Brnabić i Borel: Veoma dobri odnosi Španije i Srbije

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je sa ministrom za spoljne poslove, Evropsku uniju i saradnju Španije Žozepom Borelom o razvoju bilateralne saradnje i intenziviranju ekonomskih odnosa dve zemlje, uz obostranu ocenu da su bilateralni odnosi dve zemlje veoma dobri.

Premijerka Brnabić je izrazila zahvalnost Španiji na snažnoj podršci koju pruža Srbiji na evropskom putu i istakla da Srbija izuzetno ceni principijelan stav Španije po pitanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, kao i dosledno zalaganje za poštovanje međunarodnog prava.

Borel je još jednom potvrdio da Španija neće menjati svoju politiku prema Srbiji kada je reč o Kosovu i Metohiji, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Sagovornici su se saglasili da su bilateralni odnosi dve zemlje veoma dobri i da ima dosta prostora za unapređenje ekonomske saradnje i stvaranje uslova za veću trgovinsku razmenu i nova ulaganja u Srbiji.

Premijerka Brnabić je ocenila da će uvođenje direktnih avio-linija iz Beograda za Madrid i Barselonu biti dobar podsticaj za brži razvoj ekonomskih odnosa dve zemlje.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva