:

:

TV Most

Foto: Taнјуг

clock

Decembar 12, 2018   20:47

0

134

Brnabić sa Židanom: Uslov za nastavak pregovora - da Priština ukine takse

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i predsednik Skupštine Slovenije Dejan Židan složili su se danas da novonastala situacija, uzrokovana uvođenjem taksi Prištine na robu iz centralne Srbije i Bosne i Hercegovine, negativno utiče na regionalnu stabilnost i da je neophodno ukidanje taksi kako bi se stvorili uslovi da se Beograd i Priština vrate za pregovarački sto.

Brnabić je tokom razgovora upoznala Židana sa aktuelnom situacijom na Kosovu i Metohiji, kao i sa reformama koje Srbija sprovodi na putu ka članstvu u Evropskoj uniji, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Brnabić i Židan razgvarali su i o nastavku bilateralne saradnje, ekonomskim odnosima dveju zemalja kao i o predstojećoj poseti predsednika Boruta Pahora Srbiji.

Brnabić je izrazila zadovoljstvo uspostavljenom sadržajnom bilateralnom saradnjom Srbije i Slovenije i ocenila da bi najavljena poseta predsednika Boruta Pahora Srbiji doprinela daljem unapređenju političke saradnje.

Ona je istakla dobre rezultate do sada održanih zajedničkih sednica dve Vlade i najavila održavanje sledeće sednice tokom 2019. godine, navodi se u saopštenju.

Izvor: Tanjug

BrnabićKosovo i MetohijaTakse
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva