:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Oktobar 18, 2018   12:54

0

148

Brnabić: Srbija nije, niti može da parafira Dablinski sporazum

Predsednica vlade Ana Brnabić poručila je danas da Srbija nije, niti može da parafira Dablinski sporazum o migrantima, što je član Dveri Srđan Nogo naveo kao razlog zbog kojeg bi „trebalo obesiti premijerku i predsednika Srbije“.

Dablinski sporazum je, kaže Brnabić, dogovor članica EU i još četiri države – Švajcarske, Norveške, Islanda i Lihtenštajna, koji ga poštuju.

Brnabić je tako na Tviteru odgovorila poslaniku Dveri Srđanu Nogu, koji je ranije izjavio da premijerka i predsednik Aleksandar Vučić treba da budu obešeni na Terazijama ukoliko je parafiran taj sporazum, dodajući da on ima saznanja da jeste.

„Vidim da neki u savezu imaju poteteškoća sa čitanjem pa molim ostale da im prepričaju. Dablinski sporazum je za članice EU + Švajcarska, Norveška, Island, Lihtenštajn (poštuju sporazum). Srbija nije niti može da parafira. Istina kod vas precenjena kategorija? Zato pretnje nisu“, napisala je Brnabić.

Nogo je rekao:

„Ukoliko je Ana Brnabić zaista parafirala Dablinski sporazum, a ja imam neke podatke da jeste, onda Brisel Srbiji može isporučiti milion i dvesta hiljada migranata“, dodao je Nogo.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva