:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Novembar 20, 2018   15:26

0

131

Brnabić: U projekte kulture naredne godine 20 miliona evra

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da će se u narednoj godini dodatno povećati ulaganja u kulturu i da je budžetom za 2019. godinu, po prvi put, predviđeno da oko 20 miliona evra bude uloženo u projekte kulture.

"Ako skupština usvoji predlog budžeta za 2019. godinu dodatno će se povećati budžet Filmskog centra Srbije i sredstva na raspolaganju Ministarstva privrede za podsticaje za kinematografiju. Da ojačamo domaću kinematografiju i sve naše ekipe koje ovde pružaju usluge stranim filmskim produkcijama", rekla je Brnabić u Jugoslovenskoj kinoteci, gde je prisustvovala otkrivanju spomenika američkom glumcu srpskog porekla Karlu Maldenu.

Kao novinu u budžetu za 2019. godinu, ona je navela da će prvi put ikada, od kredita za infratsrukturu, oko 20 miliona evra biti uloženo u projekte kulture, u infrastrukturu koja će ojačati kulturne institucije.

„To je prvi put da osim u infrastrukturu u smislu puteva, železnice, zdravstva, domova zdravlja… razmišljamo i o kulturi“, rekla je premijerka.

Brnabić je ukazala da su upravo veća ulaganja u kulturu važan spomenik koji ćemo ostaviti za nama i pokazatelj da se Srbija menja i da razmišljamo o prioritetima na drugačiji način.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva