:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Januar 11, 2019   13:24

0

248

Brnabićeva sa premijerom Republike Srpske

Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa kolegom iz Republike Srpske Radovanom Viškovićem, koji boravi u prvoj zvaničnoj poseti Beogradu i tom prilikom je istaknuto da su sveukupni odnosi Srbije i Republike Srpske odlični i da su obe strane opredeljene za dalje jačanje saradnje na svim poljima.

Unapređenje saradnje sa Republikom Srpskom istovremeno je i jačanje saradnje sa Bosnom i Hercegovinom u interesu mira, stabilnosti i što boljeg povezivanja i napretka čitavog regiona, istakla je premijerka Ana Brnabić.

Što se tiče projekata, dve ključne oblasti koje su u ovom trenutku najvažnije za Srbiju i Republiku Srpsku su energetika i infrastruktura, naglasila je premijerka, a navodi se u saopštenju. 

Brnabićeva i Višković razgovarali su o projektima izgradnje hidroelektrana "Foča" i "Paunci", koji su planirani Memorandumom o saradnji u oblasti energetike i koji su značajni za elektroprivrede Srbije i Srpske. 

Premijeri su razgovarali o planiranim infrastrukturnim projektima, pre svega o završetku izgradnje graničnog prelaza Ljubovija–Bratunac i o daljoj dinamici izgradnje autoputa u skladu sa regionalnom agendom povezivanja. 

Tokom sastanka bilo je reči i o jačanju ekonomske i privredne saradnje, kao i o mogućnostima organizacije poslovnog foruma, sa učešćem privrednika iz Srbije i Republike Srpske. 

U prvoj polovini godine planirana je zajednička sednica dve vlade, 10. po redu, na kojoj će se razgovarati o zajedničkim projektima. 

Brnabićeva je rekla da će Srbija nastaviti da podržava projekte u Republici Srpskoj, čiji je cilj unapređenje kvaliteta života svih građana. 

Od 2014. godine do danas Srbija je izdvojila blizu 22 miliona evra za podršku i projekte u Republici Srpskoj.

Izvor: RTS

BrnabićViskovićRepublika SrpskaRepublika Srbija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva