:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Decembar 18, 2018   14:26

0

293

Brnabićeva stigla u Brisel, prvo sastanak s Mogerinijevom

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić doputovala je u Brisel, gde će danas predsedavati sastanku Saveta za stabilizaciju i pridruživanje izmedju Srbije i EU.

Brnabić je posetu započela sastankom sa potpredsednicom Evropske komisije i visokom predstavnicom EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Federikom Mogerini, saopšteno je iz vlade. Sastanku sa Mogerini prisustvovala je i ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović.

Tokom posete Briselu, danas i sutra, Brnabić će imati brojne susrete sa evropskim zvaničnicima, sa kojima će razgovarati o reformama koje Srbija sprovodi na putu u EU, regionalnoj saradnji i aktuelnim političkim temama. 

Premijerka će se sastati sa predsednikom Evropske komisije Žan-Klod Junkerom i potpredsednikom Jirkiem Katainenaom, a razgovaraće i sa predsednikom Evropskog saveta Donaldom Tuskom. 

Brnabić će sutra imati izlaganje u "Juropijan polisi centru" nezavisnim i neprofitnim istraživačkim centrom koji se bavi analizom evropskih integracija, gde će predstaviti napredak u reformama koje Srbija sprovodi na putu u EU. 

Tokom posete Briselu, predsednica vlade će razgovarati i sa evropskim komesarom za budžet i ljudske resurse Ginterom Etingerom i komesarkom za trgovinu Sesilijom Malstrom.

Izvor: Танјуг

BrnabićMogeriniSSP
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva