:

:

TV Most

Foto: Rojters

clock

Mart 26, 2019   8:42

0

320

Burna noć: Izrael opet bombardovao Pojas Gaze

Izraelska vojska nastavila je da izvodi napade na Gazu.

U noćnim i jutarnjim izveštajima, pres-služba izraelske vojske saopštila je o 15 izvršenih vazdušnih napada na „terorističke ciljeve“, kao i nekoliko objekata militanata u centralnom delu enklave, u kojima su učestvovali avioni, helikopteri i tenkovi.

„Bombardovanje predstavlja nastavak serije od desetak napada koji se izvode tokom proteklog dana“, navodi se u izveštaju vojske i dodaje da su spremni da operaciju prošire ukoliko bude potrebno.

Na jugu Izraela — u Aškelonu, Netivotu i Ofakimu — otkazana je nastava u školama, što je jasan pokazatelj da još jedna runda sukoba sa palestinskim militantima još nije završena.

Bez obzira na izjave o uspehu egipatskih posrednika, koji su navodno priklonili strane na prekid vatre, na granicama enklave noćas su nastavile da se oglašavaju sirene za uzbunu koje upozoravaju Izraelce na nove raketne napade.

U ponedeljak uveče vojska je zabeležila lansiranje oko 30 raketa iz Pojasa Gaze i deo njih presrela.

Ponovna eskalacija sukoba počela je juče nakon lansiranja rakete na gusto naseljeni centar Izraela, gde je uništena seoska kuća i ranjeno sedam osoba, među kojima troje dece.  

Premijer Benjamin Netanijahu skratio je svoju posetu Vašingtonu. Boravak u američkoj prestonici Netanijahu je sveo na sastanak sa Donaldom Trampom, tokom kojeg je potpisan dekret o američkom priznavanju izraelskog suvereniteta na Golanskoj visoravni.

Po povratku u Izrael, Netanijahu je lično preuzeo rukovodstvo nad operacijom protiv grupa iz Gaze.

Izvor: Sputnik

IzraelPojas GazebombardovanjeNetanijahu
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva