:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Novembar 21, 2018   15:27

0

114

Čadež: Poslovne veze Srbije i Albanije razvijaju se veoma brzo

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež izjavio je da će saradnja Srbije i Albanije doživeti pravi bum u narednih pet godina, jer se poslovne veze albanskog i srpskog biznisa razvijaju veoma brzo.

Marko Čadež je, na prijemu koji je u Tirani priredio povodom predstavljanja srpskih kompanija na Međunarodnom sajmu privrede, rekao da se u srpsko-albanskoj saradnji ne radi samo o međusobnoj trgovini i kreiranju zajedničkih kompanija, već i o pronalaženju načina za zajednički nastup na nekim mnogo zahtevnijim tržištima u svetu.

Čadež je ukazao da povećani obim trgovine između Srbije i Albanije u poslednje tri godine ne samo da je iznenadio sve nas, nego je bio i najveći rast razmene dve ekonomije u Evropi, naglasio je Čadež.

"Najvažnije je da su počela da se stvaraju zajednička preduzeća. Velika albanska kompanija za logistiku kupila je špeditersku kuću u Srbiji, naša kompanija 'Nelt' kupila je logističku kompaniju u Albaniji, a za veliku investiciju u albansko hotelijerstvo, priprema se 'MK grupa'", rekao je Čadež.

Predsedavajući Trgovinsko-industrijske komore Albanija-Srbija Isuf Fera ocenio je da će unapređenju privredne saradnje kompanija dve zemlje doprineti i najavljena izgradnja auto-puta Niš-Priština-Drač.

Predsednica Unije trgovinskih i industrijskih komora Albanije Ines Mućostepa je istakla da su dobri rezultati postignuti zahvaljujući saradnji privrednih komora koje promovišu saradnju poslovnih zajednica.

Srpsku privredu ovih dana u Tirani predstavlja oko 70 privrednika iz gotovo 40 kompanija. U organizaciji PKS-a i Razvojne agencije Srbije na ovogodišnjem sajmu, koji se održava do 24. novembra, izlažu 24 firme iz svih sektora privređivanja.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva