:

:

TV Most

clock

Januar 17, 2019   17:18

0

225

Čavušoglu: Sa nestrpljenjem očekujemo Makedoniju u NATO

Turska s nestrpljenjem očekuje da poželi dobrodošlicu Makedoniji u porodici NATO, izjavio je danas turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu tokom zajedničke konferencije za medije u Ankari s makedonskim kolegom Nikolom Dimitrovim.

Kako prenosi MIA, Čavušoglu je naglasio da je stabilnost Makedonije ključna za stabilnost Balkana, što je veoma bitno za Tursku, kao i za ekonomski rast regiona. Upitan za Sporazum iz Prespe između Makedonije i Grčke, on je rekao da će Turska poštovati odluku makedonskog Sobranja.

- Mi pratimo dešavanja povezana sa sporazumom koji je potpisan s Grčkom. Poštovaćemo odluku makedonskih građana i makedonskog Sobranja i u narednom periodu ćemo nastaviti da priznajemo Makedoniju pod njenim ustavnim imenom. Ovo je odluka makedonske vlade i nadam se da će takva odluka odstraniti sve prepreke na putu ka Evropi - rekao je Čavušoglu.

On je istakao da Turska i Makedonija imaju snažne veze koje datiraju od pre više vekova, naglašavajući da su i političke odnose na odličnom nivou. Čavušoglu je zahvalio Makedoniji za podršku koju je pružala tokom pokušaja državnog udara u Turskoj: "Nikada nećemo zaboraviti podršku Makedonije tokom pokušaja državnog udara".

Izvor: Taнјуг

makedonijanatočavušoglu
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva