:

:

TV Most

Foto: Čestitke povodom Uskrsa

clock

April 25, 2019   12:22

0

8806

Čestitke za Uskrs

Povodom predstojećeg praznika Uskrsa građanima Srbije, kao i Srpskoj pravoslavnoj crkvi, brojni zvaničnici uputili su čestitike sa željom da ovaj praznik provedu u miru, radosti i blagostanju.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin uputio je čestitku patrijarhu srpskom Irineju, sveštenstvu i građanima povodom Uskrsa uz želje da praznik provedu sa svojim najbližima u zdravlju i blagostanju.

"Svim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije pravoslavne veroispovesti srdačno čestitam praznik Vaskrsenja Gospoda Isusa Hrista. Neka nas svetlost Hristovog vaskrsenja obasja i ulije hrabrost u naša srca da i dalje samopregorno i požrtvovano izvršavamo zadatke u odbrani naše voljene otadžbine Srbije", naveo je Vulin.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović čestitao je Uskrs patrijarhu srpskom gospodinu Irineju, sveštenstvu, monaštvu i svim vernicima koji Vaskrs slave po julijanskom kalendaru.

"Svim vernicima Srpske pravoslavne crkve čestitam praznik Hristovog vaskrsenja uz želju da ovaj najveći hrišćanski praznik provedu u miru, slozi i ljubavi sa svojom porodicom i najbližima", naveo je Mirović u čestitki.

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor čestitao je Uskrs svim građanima i sveštenstvu koji ovaj veliki hrišćanski praznik proslavljaju po Julijanskom kalendaru.

"Radosni dani najvećeg hrišćanskog praznika su vreme da sa svojim najbližima proslavimo ljubav i veru, da svoja srca ispunimo radošću i nadom. Želim da mir, zdravlje i radost ispune vaše domove, a toplina i ljubav vaša srca. Srećan Uskrs, Hristos vaskrse!", napisao je Pastor u čestitki.

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić uputio je danas povodom Vaskrsa čestitku patrijarhu Srpske pravoslavne crkve Irineju, sveštenstvu, monaštvu i vernicima.

"U ime grada Beograda i svoje lično ime, srdačno vam čestitam najveći hrišćanski praznik Vaskrsenja Hristovog. Praznik nad praznicima nas podseća na neprolazne vrednosti pravoslavne vere - ljubav, toleranciju, praštanje. Želim vam da predstojeće praznične dane proslavite sa najdražima u zdravlju, miru i radosti. Hristos vaskrse", poručio je gradonačelnik Beograda.

Pravoslavni hrišćani u nedelju, 28. aprila, obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista, praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. Pripreme za Vaskrs tradicionalno počinju na Veliki četvrtak, a nastavljaju se Velikim petkom u znak sećanja na dan kada je Isus Hristos razapet na krstu na Golgoti. Vernici uglavnom na Veliki petak farbaju jaja, najčešće crvenom bojom, koja simbolizuje Isusovu krv.

Izvor: RTS

Uskrsčestitke
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva