:

:

TV Most

Foto: Tanjug

SAD

clock

Novembar 17, 2018   9:11

0

142

CIA: Saudijski princ naredio ubistvo Kašogija

Američka obaveštajna agencija CIA zaključila je da je saudijski princ Muhamed bin Salman naredio ubistvo saudijskog novinara Džamala Kašogija u Istanbulu, objavio je "Vašington post".

CIA je do tog zaključka došla na osnovu više izvora obaveštajnih službi, uključujući telefonske razgovore prinčevog brata Kalida bin Salmana, saudijskog ambasadora u SAD koje su imali sa Kašogijem, a o kojima su svedočili ljudi bliski porodici.

Prema tim izvorima Kalid je rekao Kašogiju da bi trebalo da ode u konzulat Saudijske Arabije u Istanbulu kako bi uzeo dokumenta i dao mu uverenje da će biti bezbedan.

Portparolka saudijske ambasade u Vašingtonu izjavila je da ambasador i Kašogi nikada nisu razgovarali o odlasku u Tursku i dodala da su nalazi CIA lažni.

"I dalje slušamo različite teorije bez osnova za takve spekulacije", rekla je ona.

Kako se navodi, ocena CIA, za koju su zvaničnici uvereni da je tačna je najkonkretnija do sada koja saudijskog princa povezuje sa tom operacijom i komplikuje napore administracije američkog predsednika da sačuva svoj odnos sa bliskim saveznikom Saudijskom Arabijom.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva