:

:

TV Most

clock

Februar 11, 2019   15:10

0

58

Dačić: Pogodan trenutak za pomak u rešavanju pitanja Kosova

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, ocenio je danas, da je sada pogodan momenat na međunarodnom planu da se naprave pomaci u rešavanju pitanju Kosova, jer kako je rekao, pitanje je kako će se situacija odvijati u SAD nakon sledećih predsedničkih izbora.

Gostujući na televiziji “Pink”, on je kazao da treba iskoristiti ovo vreme za postizanje dogovora o Kosovu jer kako je rekao, moguće je da se na vlast u Americi vrati administracija “koja je bila loša po nas”.

“Ta administracija nije bilo toliko Obamina, koliko je bila Klintonova. Pitanje je koliko bi povratak Bajdena i nekog iz tog kruga bio dobar za nas”, rekao je Dačić.

Po njegovim rečima, lideri kosovskih Albanaca čekaju da se takve promene dogode.

“Za nas je i to opcija, ali mislim da nikada neće uspeti da postanu član INTEROPOL-a, UNESCO-a, a da ne govorim o članstvu u UN”, rekao je ministar i izrazio uverenje da će veoma brzo manje od polovine broja članica UN priznavati Kosovo kao nezavisnu državu.

Komentarišući oprečne izjave kosovskih lidera o mogućem razgraničenju, Dačić je ocenio da je reč o “kakofoniji, raznoglasju šumova koji dolaze iz Prištine, sa ciljem da se ne donese bilo kakvo rešenje”.

“Oni nisu očekivali da će biti ovako jaki pritisci iz medjunarodne zajednice da ukinu takse. Mislim da SAD neće zbog toga uvoditi sankcije Prištini, ali su najavili restrikcije u vojno-bezbednosnoj saradnji”, rekao je Dačić.

Izvor: Agencije

DačićKiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva