:

:

TV Most

clock

Februar 19, 2019   17:39

0

243

Dačić: Srbiju i Venecuelu karakteriše dugo prijateljstvo

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je zamenika ministra spoljnih poslova Venecuele Ivana Hila koji boravi u Beogradu 19. i 20. februara u sklopu svoje evropske turneje.

Dačić je ocenio da Srbiju i Venecuelu karakteriše dugo prijateljstvo, koje se ogleda i u međusobnim podrškama na međunarodnom planu i zahvalio je na principijelnoj poziciji Venecuele po pitanju KiM, kao i glasanju protiv prijema tzv. Kosova u Interpol i Unesko.

Šef srpske diplomatije je preneo da Srbija vodi principijelnu politiku zasnovanu na poštovanju međunarodnog prava, nemešanja u unutrašnje stvari suverenih država i rešavanja sporova mirnim putem. Istakao je da razumemo tešku situaciju kroz koju prolazi Venecuela i pozdravio dijalog kao način da se dođe do trajnog rešenja krize u zemlji.

U konstruktivnom i prijateljskom razgovoru izražena je obostrana spremnost i interes za unapređenje ekonomske saradnje, koja zaostaje za dobrim političkim odnosima, uz konstatovanje obostrane spremnosti za nastavak saradnje na multilateralnom planu. Zamenik ministra spoljnih poslova Venecuele potvrdio je podršku Venecuele našim stavovima po pitanju KiM, koja je dosledna i nepodložna promenama. 

Rekao je da se Vlada Venecuele zalaže za dijalog, kao jedini način za postizanje trajno održivog rešenja, te zahvalio Vladi Srbije što razume tešku situaciju kroz koju prolazi Venecuela i pruža podršku mirnom rešavanju krize kroz dijalog.

Izvor: TAНЈУГ,РТС

dačićhilasrbijavenecuela
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva