:

:

TV Most

Foto: Arhiva

clock

Decembar 12, 2018   18:29

0

541

Direktor KBC u S. Mitrovici: Nismo dobili pomoć od Prištine

 Informacija da je kosovska vlada danas donirala 242.356 evra za medicinska sredstva za KBC u Severnoj Mitrovici nije tačna, kaže predsednik KBC Milan Ivanović i dodaje da niko nije kontaktirao ni njega, ni njegove saradnike u vezi sa bilo kakvom vrstom pomoći.

Šef kabineta kosovske vlade Avni Arifi rekao je ranije danas da na Kosovu nema humanitarne krize zbog uvođenja takse za robu iz Srbije i BiH i da iz Prištine stiže pomoć za bolnički centar u Severnoj Mitrovici, dok Ivanović kaže da je ta navodna donacija samo propaganda i marketinški trik.

„Informacija da je vlada Kosova donirala bilo šta nije tačna. Mi smo u zdravstvenom sistemu Srbije i sa Prištinom nemamo nikakve kontakte, niti su se oni interesovali kakva je situacija sa lekovima i kiseonikom. U protekle tri godine Priština je samim otežavanjem i odugovlačenjem davanja saglasnosti za lekove i kiseonik praktično otežavala i lečenje naših bolesnika“, rekao je on za Tanjug.

Kako kaže, niko nije kontaktirao ni njega, ni njegove kolege iz KBC u Severnoj Mitrovici vezano za doniranje novčanih sredstava.

„To je manipulacija, jer oni bez kontakta i razgovora sa nama ne mogu ni znati koje su naše potrebe“, ističe Ivanović.

Dodaje, da nikakva informacija nije stigla ni od ministarstva zdravlja, ni iz pokrajinske vlade.

„Ništa nam nisu poklonili, niti imamo bilo kakav kontakt. Ja ljude u ministarstvu zdravlja Prištine ne poznajem, a ne poznaju ih ni moji saradnici“, zaključio je on.

Izvor: Taнјуг

Kosovo i MetohijaMilan IvanovićKBC
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva