:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Mart 23, 2019   14:26

0

249

Dodeljene "Virtus" nagrade za filantropiju

Nagrade za filantropiju "Virtus" dodeljene su po 12. put kompanijama, malim i srednjim preduzećima i pojedincima, koji su tokom prošle godine na dugoročan i najefikasniji način podržali neprofitne akcije ili organizacije od opšteg dobra i interesa.

Glavna nagrada za doprinos kompanijama na nacionalnom nivou pripala je Banka Intesi a. d. Beograd, a uručio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka is ocijalna pitanja Zoran Đorđević.

Nagrada za malo i srednje preduzeće, koju je uručio američki ambasador u Srbiji Kajl Skat, pripala je firmi "Bosis" iz Valjeva.

Kompanija "Filip Moris" dobitnik je nagrade za dugoročno partnerstvo između poslovnog i neprofitnog sektora. Nagradu je uručula izvršna direktorka Balkanskog fonda za demokratiju Gordana Delić.

Šef delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici uručio je kompaniji CRH Srbija d.o.o. Popovac nagradu za doprinos lokalnoj zajednici u kojoj kompanija posluje.

Specijalna nagrada za doprinos zadužbinarstvu posthumno je dodeljena Ljubinki Vivčar, a uručila je ambasadoka Australije u Srbiji Rut Stjuart, dok je Ana Toci iz Saveta stranih investitora uručila Mariju Milakoviću specijalnu nagradu za međugeneracijsko povezivanje.

Robert Čoban, direktor Kolor pres grupe i član žirija "Virtus" nagrade, dodelio je Stefanu Nikoliću specijalnu nagradu za mladog filantropa.

Katarina Obradović Jovanović iz Ministarstva privrede Republike Srbije i članica žirija dodelila je specijalnu nagradu za pomoć stanovništvu u ruralnim područjima.

Nagrada za individualni doprinos filantropiji pripala je Milomiru Glavčiću, a uručio je ambasador Francuske Frederik Mondoloni.

"Virtus" nagrada, ustanovljena 2007. godine, prva je i najznačajnija nagrada za filantropiju u Srbiji.

Konkurs za nagradu je trajao od 21. januara do 19. februara 2019. godine.

Dobitnike nagrada izabrao je nezavisni žiri čiji su članovi istaknuti pojedinci i stručnjaci iz državne uprave, poslovnog sektora, univerziteta i medija.

"Virtus" nagradu organizuje Trag fondacija uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USA).

Izvor: RTS

Virtus nagrada
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva