:

:

TV Most

clock

Mart 15, 2019   15:48

0

223

Dodik: Jasno da zločin na Novom Zelandu nema veze sa Srbima

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik osudio je teroristički napad na Novom Zelandu, u kojem su, kako kaže, na molitvi ubijeni civili, što, kaže, taj zločin čini još užasnijim i istakao da je potpuno jasno da je napadač Australijanac i "da nema nikakve veze sa Srbima i ovim prostorom".

Dodik kaže da ne može da ne primeti da je u medijskom i delu političkog prostora počela bezprizorna kampanja protiv Srba, jer je navodno terorista 'bio inspirisan', kako se sugeriše, likovima iz srpske istorije", rekao je Dodik, prenosi RTRS.

Dodao je da medijski napisi i političke kvalifikacije koje u prvi plan ne ističu zločin, već navodne motive i sklonosti napadača, ponižavaju ogromne žrtve koje je podnela muslimanska zajednica u Novom Zelandu.

"Zločin u Novom Zelandu je dovoljno strašan da bi iko na njemu na takav način sticao prljave političke poene" rekao je Dodik.

Crnadak: Degutantno povezivati Novi Zeland i Srebrenicu

U međuvremenu, i ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak osudio je teroristički napad na Novom Zelandu, ali i izjavu ambasadora BiH u Australiji Mirze Hajrića koji je napad uporedio sa genocidom u Srebrenici.

Kako je rekao, teroristički napad na dve džamije na Novom Zelandu predstavlja monstruozan zločin sproveden nad ljudima koji su se u miru molili bogu i ocenio da je izjava ambasadora Mirze Hajrića kojom teroristički napad na Novom Zelandu povezuje sa genocidom u Srebrenici i sa BiH degutantna i usmerena protiv suživota u BiH, prenosi sarajevski Kliks.

"To se vidi i iz antisrpske histerije koju je izjava proizvela u delu sarajevskih medija. Opasno je i veoma neodgovorno ludački čin jedne poremećene i bolesne osobe dovoditi u vezu sa jednim narodom na način kako je to uradio ambasador Hajrić", poručio je Crnadak.

U napadima u džamijama El Nur i Linvud u Krajstčerču ubijeno je 49 osoba.

Izvor: Танјуг

DodikCrnadakzločin na Novom Zelandu
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva