:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Novembar 08, 2018   17:55

0

199

Dodik: Nova Vlada RS do kraja meseca

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik očekuje da bi nova Vlada mogla da bude formirana do kraja meseca.

"Moj cilj je stabilna većina koja će omogućiti nesmetano funkcionisanje institucija i pokazati da je Republika Srpska stabilniji deo BiH. Već od ponedeljka krećemo sa našim međustranačkim sastancima", naveo je Dodik, prenosi RTRS.

Istakao je da će učiniti sve da Republika Srpska što pre dobije konstituisane institucije kako bi mogla da pristupi usvajanju strateških dokumenata.

Ponovio je da će potpredsednik SNSD-a Radovan Višković biti mandatar za sastav Vlade RS.

"Politiku ne možemo svoditi na to kome koje mesto pripada u vlasti. Imamo ozbiljnih pitanja koje moramo da uradimo, među kojima je i promena mentaliteta mnogih ljudi koji dobiju odgovorne dužnosti", rekao je Dodik.

Naglasio je da je glavni prioritet Republika Srpska i njeno pozicioniranje i da na tome moraju da rade svi u Srpskoj i na nivou zajedničkih institucija BiH.

"Onaj koji to ne bude radio, neće biti potreban, jer je važna struktura koja može izneti probleme vremena koje dolazi i da bude manifestovana nacionalana i patriotska struktura", istakao je Dodik.

Njegov cilj je, kako kaže, stabilna većina u Narodnoj skupštini RS, koja će obezbediti da sve nesmetano funkcioniše.

Dodik je ponovio da se mora promeniti odnos onih koji budu na nivou BiH.

"Položiću zakletvu u Narodnoj skupštini i predložiću novi zakon kojim će biti propisano da svi iz Srpske koji budu birani za nivo BiH moraju položiti zakletvu u parlamentu Srpske. Ta odgovornost mora biti vidljiva", rekao je Dodik, koji je novoizabrani srpski član Predsedništva BiH.

Izvor: Tanjug,RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva