:

:

TV Most

clock

Novembar 09, 2018   16:33

0

122

Dodik protiv zabrane ulaska pojedincima u zemlju

Novoizabrani srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je protiv politike bilo kakvog stvaranja liste ljudi kojima bi iz Srbije, pa i iz Hrvatske i Crne Gore bilo zabranjeno da ulaze u BiH.

Povodom medijskih navoda da ministar bezbednosti u Savetu ministara Dragan Mektić priprema zvaničnu listu nepoželjnih lica iz Srbije, kojima će biti zabranjen ulaz u BiH, Dodik kaže da je to politika destabilizacije, neuvažavanja partnerstva i regionalne saradnje.

Dodik je novinarima u Banjaluci rekao da nije obavešten o tome, ali da je u ranijem periodu bilo najava da će se tako nešto dogoditi.

"Ono što se dogodilo kada su u pitanju Rusi, daje mi za pravo, ne da se pitam da li je to moguće, već da kažem da verovatno jeste", istakao je Dodik.

Dodao je da još nema nadležnosti, ali mu ni nakon inauguracije 20. novembra neće padati na pamet da sarađuje sa bilo kim iz stare strukture.

"Najave koje smo imali ranije i ponašanje Obaveštajne agencije i bezbednosnog sistema na nivou BiH govore da tu ima nešto", smatra Dodik.

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić tvrdi da su netačni navodi beogradskih medija da Sarajevo sprema crnu listu nepoželjnih osoba iz Srbije, kojima će biti zabranjen ulazak u BiH, preneo je ranije danas Kliks.

Izvor: Tanjug,RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva