:

:

TV Most

clock

Decembar 09, 2018   17:19

0

69

Đorđević: Dovodimo meksičke investitore u Srbiju

Ministar za rad Srbije Zoran Đorđević razgovarao je sa ambasadorom Meksika Markom Antoniom Garsija Blankom i predsednikom Privredne komore Srbije Markom Čadežom o saradnji i dolasku novih meksičkih investitora u Srbiju.

Ministar je rekao da je tokom posete Meksiku imao priliku da razgovara s meksičkim privrednicima koji žele da investiraju u Srbiji, posebno u oblastima rudarstva i energetike, zdravstva i vojne industrije, saopštilo je danas resorno ministarstvo.

„Saradnja naših zemalja je dobra, a dokaz za to je i što je upravo jedna od najvećih inostranih kompanija u Srbiji u vlasništvu investitora iz Meksika. Postoji veliki potencijal za jačanje poslovnih veza u različitim sektorima, ali je neophodno o tome informisati poslovne zajednice u obe države“, istakao je Đorđević.

Dodao je da sastanak predstavlja jedan od prvih koraka ka ostvarenju ove ideje.

Prema rečima Đorđevića, Vlada Srbije je konstantnom i aktivnom borbom protiv sive ekonomije, kroz projekat „Reci NE radu na crno“, zaštitom prava radnika i smanjenjem pojave nelojalne konkurencije među poslodavcima, privukla veći broj potencijalnih investitora, što su pohvalili i meksički privrednici.

Ambasador Blanko naglasio je da će ambasada biti maksimalno angažovana oko pomenutih aktivnosti i dodao da se zajedničkim zalaganjem mogu stvoriti uslovi za dolazak većeg broja meksičkih investitora u Srbiju.

Čadež je rekao da će PKS podržati ideju i dati svoj doprinos u ostvarivanju plana, kaže se u saopštenju.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva