:

:

TV Most

clock

Mart 21, 2019   19:59

0

102

Drama na auto-putu u predgrađu Milana

Vozač autobusa, migrant poreklom iz Senegala pretio je da će zapaliti vozilo u kome je bilo pedeset jedno dete. Svi su spaseni, a uhapšenom preti optužnica za otmicu i pokušaj masovnog ubistva. Policiji je rekao da je to osveta za migrante, stradale u Sredozemnom moru.

Italijanska javnost bruji o jučerašnjoj drami 51-og učenika koja je trajala 40 minuta na auto-putu u predgrađu Milana. Krenuli su na sportski turnir, a završili na auto-putu. Pozvali su roditelje, kada je vozač skrenuo s rute preteći da će ih vezati i zapaliti.

"Deca su nam rekla da je vikao - zaustavite smrt na moru, izvršiću masakr. Niko odavde neće izaći živ, pretio im je", kaže Luka de Markis, komandant italijanske policije.

Jedan od učenika prvi je pozvao policiju, zvali su i užasnuti roditelji.

"Čuli smo sina kako plače. Molio je da mu pomognemo i zovemo policiju. Mislili smo da se šali, ali smo brzo shvatili da nešto nije u redu", rekao je jedan roditelj.

Usledila je potera, a kada su ga stigli, vozač je zapretio samoubistvom i zapalio autobus.

"Pravo je čudo da je izbegnuta tragedija. Karabinjeri su brzo blokirali autobus i izvukli decu. Razbili su prozor i spasili 51 dete. Neki su ostali unutra dok se vatra širila. Zahvaljujući intervenciji policije danas ih ne oplakujemo", kaže Frančesko Greko, javni tužilac u Milanu.

Vozač autobusa je neprestano deci ponavljao da je nova desno orijentisana italijanska vlada kriva za to što se dave migranti koji ilegalno pokušavaju da upadnu na teritoriju Italije. Napad je bila njegova osveta. Priznao je da je ovo danima planirao. Biće optužen za otmicu i pokušaj masovnog ubistva.

Već dugi niz godina migrant iz Senegala, Osejno Saj živeo je u Italiji, dobio je državljanstvo i redovan posao. Ima policijski dosije zbog vožnje u pijanom stanju i seksualnog napada. Policija kaže da je delovao sam i isključuje terorizam.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva