:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Maj 25, 2017   15:00

0

355

Država Srbija stoji uz srpski narod na Kosovu i Metohiji

„Ovo je pravi trenutak da srpski narod potvrdi svoje postojanje na prostoru Kosova i Metohije, naš istinski put a budući poslanici i Srpska lista uspeće da se izbore za prava koja su zagarantovana“, rekao je Spirić.

On je dodao da „jedino Srpska lista ima podršku Beograda i tako će ostati“.

„Moramo biti svesni da bez podrške Beograda nema opstanka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i jedino kandidati Srpske liste su garant našeg daljeg funkcionisanja“, naglasio je Spirić i napomenuo da je reč, ne samo o Privremenim organima već i o svim institucijama države Srbije.

Spirić je naglasio da su dešavanja koja predstoje od bitnog značaja za srpski narod na KiM i da „Srbi na ove izbore idu u jednoj koloni a to je kroz Srpsku listu “, a ne podržavajući neke kandidate koji se predstavljaju kao srpski a iza njih stoje albanske partije.

„Ne dozvolimo da glas ide bilo kome drugom osim Srpskoj listi jer tako ćemo stati na put i formiranju vojske Kosova, a ono što je najbitnije jeste politika Republike Srbije koja je više nego ikada spremna da pomogne srpskom narodu na ovim prostorima“, naglasio je Spirić.

„Odgovorna i odlučna politika predsednika i Vlade Republike Srbije pokazatelj je da postoji nada za naše dalje funkcionisanje i opstanak, ali sudbina je u našim rukama“, rekao je Spirić.

Spirić je napomenuo da su „veze sa Srbijom neraskidive i tako će i ostati“.

„Nećemo dopustiti da neko drugi odlučuje o našim životima već ćemo biti uz državu i uz ljude koji su na listi Srpske liste“, istako je on i dodao da je Srpska lista odlučujući politički subjekat.

Spirić je rekao da srpski narod na Kosovu i Metohiji može da računa s tim da Priština uz Srpsku listu neće moći više da opstruiše ni formiranje ZSO ni sva prava koja su zagarantovana srpskom narodu u južnoj srpskoj pokrajini.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva