:

:

TV Most

clock

Mart 10, 2019   12:30

0

264

Đurić: Klevetničko pismo Đilasa, neka piše Tačiju i Haradinaju

Dragan Đilas je, umesto da se otvorenim pismima obraća međunarodnoj zajednici ili onima koji na Kosovu i Metohiji "drže mač" nad glavom srpskog naroda, rešio da lažovsko i klevetničko pismo uputi na adresu predsednika Srbije, istakao je danas potpredsednik Glavnog odbora SNS Marko Đurić.

"On i ostali lideri Saveza za Srbiju nijednom rečju nisu osudili albanske separatiste zbog sahranjivanja dijaloga sa Beogradom, ili barem izrazili zabrinutost za budućnost srpskog naroda u pokrajini čiji se položaj i prava i ne pominju u platformi Prištine, jer Priština očito računa da na samoproglašenom Kosovu uskoro i neće biti Srba", dodao je Đurić.

To sramno ćutanje dela opozicije je prava potvrda njihove političke neozbiljnosti i nacionalne neodgovornosti, ukazuje se u Đurićevom saopštenju, povodom otvorenog pisma Aleksandru Vučiću koje je Đilas objavio ranije tokom dana.

"Ali Đilas ne piše Prištini, jer Tači i Haradinaj podržavaju njegove proteste protiv predsednika Vučića, isto onako kao što on podržava njihovu separatističku platformu, i ta sprega interesa je najzad izašla na videlo", naglasio je Đurić.

On je napomenuo da svaki pristojan građanin Srbije sa nelagodom i strepnjom ovih dana prati informacije o bezumnim potezima Prištine, a jedino Đilas i njegova bratija, po principu "što gore za Srbiju to bolje za nas", gledaju kako će da izvuku neku političku dobit u situaciji kada bi sve stranačke politike morale da budu ostavljene po strani dok opasnost ne prođe.

Ali tako funkcioniše Đilasov tajkunski mozak, jer on nije obuzdan moralnim obzirima - on je manično gonjen željom za političkim i finansijskim profitom po svaku cenu, i potpuno lišen sposobnosti da saoseća sa sugrađanima ili brine o opštem interesu, dodaje se u saopštenju.

"Dok su Srbe proterivali sa Kosova i Metohije i palili srpske svetinje, Dragan Đilas se bogatio i sticao milione, a sada kada na njegovim protestima kolo vodi Redžep Hoti, zamenik predsednika Tačijeve i Veseljijeve PDK, usuđuje se da vređa inteligenciju časne i poštene Srbije koja nije zaboravila ko je on i šta su on i njegovi saizvršioci iz Saveza za Srbiju uradili protiv Srba u Pokrajini", istakao je Đurić.

Prema njegovim rečima, Đilas misli da je cela Srbija glupa, a on pametan, i da smo zaboravili da je za sve za šta optužuje predsednika Aleksandra Vučića kriv - on sam.

"Za njega je i sama Srbija samo jedan lični biznis-projekat. Za nas je otadžbina i nećemo je dati ni mnogo moćnijima od njega", naglasio je Đurić.

Izvor: TAНЈУГ

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva