:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Oktobar 17, 2018   21:48

0

54

Đurić: Nogo otvoreno preti, nadležni hitno da reaguju

Očekujem od nadležnih organa da hitno reaguju na otvorene pretnje smrću predsedniku Aleksandru Vučiću i premijerki Ani Brnabić, jer pozivi na nasilje sa kojima je bez ikakvog ustezanja i ograde u javnost izašao narodni poslanik Dveri Srđan Nogo jesu nesumnjiv napad na državu i društveni poredak, izjavio je potpredsednik Glavnog odbora SNS Marko Đurić.

"Posle poziva na silovanje premijerke upućenih iz Saveza za Srbiju, od kojeg se niko iz tog bloka do danas nije izvinio predsednici vlade i javnosti, sa iste adrese stigao je otvoreni poziv na prevrat i pogubljenje demokratski izabranih predstavnika vlasti, na šta bi, za početak, morao da reaguje parlament čiji je Nogo član", ukazao je Đurić u saopštenju.

On je upozorio da je opozicija u Srbiji olako počela da preti silovanjima i vešanjima, ohrabrena činjenicom da, kako kaže, nivo demokratije i ličnih sloboda nikada nije bio veći nego od trenutka kada je na vlast u ovoj zemlji došla Srpska napredna stranka, ali ističe da je tako nešto nedopustivo u bilo kojoj demokratskoj državi.

„Stepen nekulture i agresivnosti koji gotovo svakodnevno pokazuju predstavnici Saveza za Srbiju je prešao sve granice tolerancije jedne umerene i demokratske vlasti, i u interesu građana i države konačno se mora povući crta između slobode govora i divljaštva“, istakao je Đurić.

On je poručio i da građani Srbije moraju odlučnom reakcijom države da budu ospokojeni i uvereni da „bahati nasilnici iz Saveza za silovanje i linč nikada neće biti u prilici i da relizuju svoje pretnje“.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva