:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Mart 15, 2019   9:31

0

60

Đurić: Prištinske pretnje su pravo lice njihove politike

Sve smo sigurniji da Tači, Veselji i sadašnje vlasti u Prištini stoje direktno iza ubistva Olivera Ivanovića i očekujem da će naši istražni organi uskoro biti u prilici da pruže više podataka o ovom slučaju, jer to je nešto što ceo svet treba da zna, izjavio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.  

Đurić u saopštenju za javnost navodi da u Prištini, umesto zveckanja oružjem, treba da počnu da razmišljaju o pripremi odgovora za pravosudne organe.

“Srbija nikome ne preti i, za razliku od Prištine, poštuje sve svoje građane, a Srbi na Kosovu i Metohiji svakako ne treba da brinu zbog Tačijevog zveckanja oružjem, jer naša država će se na odgovoran način starati o njihovoj budućnosti i bezbednosti. Tačijeva puška je prazna, baš kao što je lažna i prozirna njegova gluma želje za nastavkom dijaloga sa Beogradom, koja traje jedva koliko i sastanci sa stranim predstavnicima. Prištinske pretnje su pravo lice njihove politike. Duge cevi, pritisci, antcivilizacijske takse, stotine napada na Srbe bez kazne, to je njihova politika - politika prošlosti”, navodi Đurić.

Dodaje da će nasuprot tome Srbija nastaviti da se bori za budućnost svih građana, uključujući i građane na Kosovu i Metohiji, bez obzira na prebivalište, veru i nacionalnost.

“Borićemo se i za budućnost i bolji život naših građana Albanaca u opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa, koji nikada u centralnoj Srbiji neće biti nepoželjni i diskriminisani onako kako su nepoželjni i diskriminisani Srbi na Kosovu i Metohiji od strane prištinskog režima”, poručuje Đurić.

Izvor: TV Most, saopštenje

Marko Đurić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva