:

:

TV Most

clock

Februar 20, 2019   13:55

0

292

Đurić: Rušimo veštački nametnute barijere između Srba

Prvi rafovi sa proizvodima srpskih proizvođača sa Kosova i Metohije otvoreni su danas u Novom Sadu, kao i Kosmetski kutak, u centru Novog Sada, gde će biti predstavljani srpski proizvodi sa Kosova i Metohije. Kosmetski kutak otvorili su šef vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

“Novi Sad je prvi grad u Srbiji gde možete kupiti srpske proizvode sa Kosova i Metohije. Time rušimo veštački nametnute barijere između Srba i veštački nametnute barijere kroz anticivilizacijske takse na srpske proizvode”, izjavio je Marko Đurić, nakon otvaranja Kosmetskog kutka.

Gradonačelnik Novog Sada današnji događaj nazvao je pobedom normalnog života.

“Ovim želimo da na konkretan način pomognemo u procesu jačanje ekonomskih prava srpskih proizvođača na Kosovu i Metohiji. Da pokažemo da Srbi na Kosovu i Metohiji rade dobro i kvalitetno. Ovo je i apel svima da se ne busamo u grudi, da ne nosimo majice sa zvučnim parolama, već da konkretnim stvarima pokažemo šta možemo da učinimo za naš narod na Kosovu i Metohiji“, rekao je Vučević.

Đurić je objasnio da je ovo rezultat zajedničkog rada Kancelarije na čijem je čelu, Grada Novog Sada i ministarstva privrede.

Vučević kaže da se nada da će, nakon Univereksporta, gde su otvoreni prvi rafovi sa srpskim proizvodima sa Kosova i Metohije, taj primer slediti i svi ostali megamarketi i prodavnice u Novom Sadu.

Proizvođač vina i vlasnik jedne od najstarijih vinarija na Kosovu i Metohiji, Ljubomir Brkić, iz Velike Hoče rekao je da ovo mnogo znači za sve proizvođače š Kosova i Metohije.

"Ovo je vetar u leđa za proizvođače sa Kosova i Metohije. Da naše vino, iako svakako čuveno, dođe do mnogih konzumenata", rekao je Ljubomir Brkić.

ĐurićN.SadVučević
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva