:

:

TV Most

Foto: Tanjug, arhiva

clock

Oktobar 21, 2018   14:10

0

33

Đurić: Srbija nije Jeremićeva „prokleta avlija“

Potpredsednik Glavnog odbora SNS Marko Đurić rekao je danas da predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić nikada neće doći na vlast, jer, kako je rekao, Srbija nije njegova „prokleta avlija“, već slobodna zemlja u kojoj odlučuju građani.

„Vuk Jeremić nikada neće doći na vlast u Srbiji koliko god novca dobio od Katara i svog poslovnog partnera Patrika Hoa, jer o tome odlučuju građani, a ne inostrani vlasnici prljavog kapitala“, poručio je Đurić, saopštila je SNS.

On je istakao da će u Jeremićevoj biografiji trajno i neizbrisivo biti upisano da je on dijalog o KiM izmestio iz UN, da je doveo Euleks, da je od Međunarodnog suda pravde dobio potvrdu legalnosti jednostrano proglašene kosovske nezavisnosti i da je doveo albanske carinike na prelaze između Srba i Srba.

Đurić ocenjuje da su Jeremićevi gresi toliko veliki i neoprostivi da ih ne može sakriti ni čitava šuma laži i izmišljotina o navodnoj ugroženosti demokratije u Srbiji, jer građani shvataju da su oni ti koji danas odlučuju o sudbini države, a ne, kako kaže, „pitomci Katara i međunarodnih kriminalaca“.

„Nije Srbija Jeremićeva prokleta avlija, već je slobodna zemlja koja je najzad ujedinjenjem građana iza državotvorne politike Srpske napredne stranke i Aleksandra Vučića povratila pravo da suvereno odlučuje o svojoj budućnosti“, istakao je Đurić.

On kaže da je to pravo Srbija izgubila upravo pod vlašću njegove tajkunsko-lopovske družine, ali da je prognavši ih u mračnu prošlost izabrala bolju budućnost, u kojoj oni „mogu biti samo podsetnik na neka sumorna i mračna vremena kada je naša država bila na granici da izgubi sve ono za šta su se generacije naših predaka borile“.

„U Srbiji na vlast više nikada neće moći da dođu oni koji svojim političkim konkurentima prete silovanjem i vešanjem, jer to nije Srbija u kojoj bi iko osim Jeremića i njegovih drugova iz Saveza za linč i silovanje voleo da živi“, poručio je Đurić.

Jeremić je ranije danas na sednici Glavnog odbora rekao da Narodna stranka najbrže raste i da veruje da će biti prva naredna na vlasti, a kritikovao je i politiku aktuelne vlasti prema KiM.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva