:

:

TV Most

Foto: RTS

clock

Oktobar 16, 2018   14:01

0

192

Erdogan: Policija tražila toksične materijale u konzulatu

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da su turski istražitelji u konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu, u okviru istrage o nestanku saudijskog novinara Džamala Kašogija, tražili "toksične materijale".

Redžep Tajip Erdogan je rekao da se nada da će se istrazi o nestanku Kašogija "doći što je pre moguće do razumnog mišljenja". Navodi se da je Erdogan rekao novinarima da će se pretraga saudijskog konzulata, gde je Kašogi nestao pre dve nedelje, nastaviti i dalje.

Turski istražitelji koji su noćas i rano jutros pretraživali saudijski konzulat u Istanbulu u vezi sa nestankom Kašogija uzeli su dokaze među kojima su i uzorci tla, a turska policija će pretražiti i rezidenciju konzula Saudijske Arabije u Istanbulu.

"Turski istražitelji mesta zločina sproveli su pretrage u konzulatu i odneli stvari za koje su smatrali da su neophodne", rekao je Rojtersu  neimenovani visoki turski zvaničnik nakon devetočasovne pretrage konzulata. Rojters navodi da su i Turci i Saudijci pretraživali konzulat, poslednje mesto na kojem je Kašogi viđen pre nestanka 2. oktobra.

Pozivajući se na dva neimenovana izvora, Bi-Bi-Si je preneo da Saudijska Arabija sprema izveštaj u kojem će priznati da je nestali novinar greškom ubijen tokom ispitivanja u saudijskom konzulatu u Istanbulu.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva