:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Decembar 09, 2018   21:36

0

119

Gazeta: Vučić imao tačne podatke o merama Prištine

Predsednik Aleksandar Vučić imao je tačne podatke kada je izjavio da će prištinske vlasti pokušati da uvedu još tri mere protiv Srbije, piše „Gazeta ekspres“.

Taj prištinski portal, pozivajući se na neimanovane izvore iz kosovskih institucija, navodi da se prva mera vlade u Prištini odnosi na vozila sa srpskim registarskim tablicama, druga na robu starnih kompanija proizvedenu u Srbiji i treća o nepriznavanju dokumenata.

Prva mera, navodi izvor „Gazete“, bila bi navodno uspostavljenje „reciprociteta“ kada se radi o motornim vozilima, pošto bi vlasnici onih sa srpskim registarskim tablicama, kada budu na Kosovu i Metohiji, bili prinuđeni da stave privremene tablice.

Druga mera, odnosila bi se na robu, prema istim izvorima, značila bi zabranu ulaska robe stranih kompanija, proizvedenu u Srbiji, koje do sada nisu plaćale carinu od 100 odsto.

„Neki od glavnih brendova su nas obavestili da na Kosovo neće biti isporučena roba iz fabrika u Srbiji, a da će iste proizvode dopremiti iz fabrika u Makedoniji, Mađarskoj i drugim zemljama EU“, kaže isti izvor.

Kako se dodaje, treća mera bila bi odluka prištinske vlade da ne priznaje srpska dokumenta koja se odnose na kvalitet proizvoda i slično.

„Gazeta ekspres“ navodi da je Avni Arifi, savetnik premijera Haradinaja, odbio da potvrdi ove mere, ali je rekao da vlada „ima strategiju da se suprotstave Srbiji“.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva