:

:

TV Most

clock

April 20, 2019   17:17

0

252

Gogoljeva "Ženidba" večeras u Gračanici

Pozorišna predstava „Ženidba“ prema tekstu Nikolaja Gogolja biće izvedena većeras u 20 časova, u Domu kulture Gračanica.

Režiju potpisuje Milan Karadžić, koji ističe da je „Gogolj želeo da u prvi plan stavi i ismeje društvene anomalije svog vremena – licemerje i želju za statusom po svaku cenu“.

Ženidba o kojoj on govori nije ženidba iz ljubavi. To je društvena obaveza, statusni simbol, ispunjavanje forme za kojom njegovi likovi čeznu, i upravo to je ono što ih čini komičnim.

"Iako je prošlo skoro dvesta godina otkako je komad napisan, sve te anomalije su i dalje aktuelne i i te kako prisutne u našem društvu, i o njima je uvek potrebno govoriti kroz pozorište", ukazuje Karadžić. 

Osim režije Karadžić ujedno potpisuje i scenografiju, a kostimograf je Dragica Laušević.

Uloge tumače: Jelena Orlović (Agafja Tihonovna), Milena Jakišić (Arina Pantelmojovna), Anika Grujić (Fjokla Ivanovna), Milan Vasić (Potkoljosin), Igor Damjanović (Kočkarjov), Milorad Kapor (Kajgana), Nebojša Đorđević (Anučkin), Bojan Stojčetović (Ževakin), Branko Babović (Stepan), Tamara Tomanović (Dunjaška) i Branko Babović (Aleksej Starikov).

Cena ulaznice je 250 dinara.

Organizatori su Dom kulture "Gračanica" i Narodno pozorište u Prištini. 

Izvor: Radio Kontakt Plus

Narodno pozorište PrištinaGogoljeva ženidbaKiMGračanica
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva