:

:

TV Most

Foto: RTS

clock

April 20, 2019   12:56

0

234

Goran trči u Čikagu, 77 maratona za 77 dana

Kragujevački paraolimpijac Goran Nikolić istrčao je prvi od 77 maratona na stazi u Čikagu. Sebi je postavio zadatak da u Čikagu dogodine postavi novi rekord i završi izgradnju sportske sale Bogoslovije "Sveti Jovan Zlatousti" u Kragujevcu.

Goran Nikolić je sebi postavio zadatak, da u Čikagu postavi novi rekord, a taj jedinstveni humanitarni podvig ima za cilj prikupljanje sredstava za završetak izgradnje sportske hale srpske bogoslovije "Sveti Jovan Zlatousti".

Zbog obilnih snežnih padavina Goran je svoj maraton započeo tri dana kasnije od planiranog, a podršku na startu prve od 77 serija maratona, izrazio je svojim prisustvom i generalni konzul Republike Srbije u Čikagu Dejan Radulović.

U ime generalnog konzulata Republike Srbije u Čikagu, on je Goranu poželeo uspešno ostvarenje plemenite misije i novog atletskog podviga.

Atletski humanitarni poduhvat punih 77 maratona za 77 dana u dužini od 42,195 kilometra, Goran Nikolić, istrčaće na stazi pored jezera koje se nalazi u neposrednoj blizini manastira Nova Gračanica, gde je kragujevački tročlani tim smešten tokom boravka u Čikagu.

Inače, kragujevački paraolimpijac, prvi sportski podvig ostvario je 2012. godine, kada je istrčao 10 maratona za 10 dana, od Kragujevca do Mostara.

Četiri godine kasnije istrčao je 55 maratona za 55 dana, od Kragujevca, širom Srbije, do Budve. Svaki dan je morao da pretrči 42,195 kilometara za šest sati.

Izvor: RTS

Goran NikolićMaratonČikago
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva