:

:

TV Most

Foto: RTS

clock

Decembar 14, 2018   20:13

0

256

Graso: Kfor ostaje na KiM, štitićemo sve građane

Portparol Kfora Vinčenco Graso kaže za RTS da će sve članice Alijanse imati sastanak i doneti odluku o novom angažovanju NATO-a na Kosovu, a u odnosu prema Kosovskim bezbednosnim snagama. Istakao je da Kfor ostaje na KiM, kao i da je odgovoran za garantovanje bezbedne i sigurne sredine i da štiti sve građane na Kosovu.

“Ono što je naš generalni sekretar danas rekao je ono što je već bilo rečeno u prošlosti, a znači da će NATO, što znači sve članice Alijanse, imati sastanak i doneti odluku o novom angažovanju NATO-a na Kosovu, u odnosu prema Kosovskim bezbednosnim snagama. Kfor je NATO misija, on je ovde i dalje shodno Rezoluciji Saveta bezbednosti 1244, da bi garantovao bezbednu i sigurnu sredinu. Kada NATO bude ponovo ocenio angažman, Kfor će onda sprovesti tu odluku”, rekao je Vičenco Graso u intervjuu za RTS.

Graso je istakao da se, apsolutno, ništa se nije promenilo od juče.

“Biće potrebno vreme za kompletnu vojsku. U svakom slučaju Kfor ostaje ovde, on je odgovoran za garantovanje bezbedne i sigurne sredine i da štiti sve građane na Kosovu”, rekao je Graso.

Na pitanje da li to znači da nema dugoročnog plana o napuštanju Kosova, Graso je istakao da poštuju odluke najviše komande, a to je naravno NATO, i da Srbi mogu očekivati podršku i zaštitu Kfora.

“Da, apsolutno da mogu, mi smo ovde da bismo štitili sve građane kao što je Kfor radio u proteklih gotovo 20 godina. Veoma smo odlučni i posvećeni da ispunjavamo naš mandat, a prema Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti”, rekao je Graso.

Izvor: RTS

Vinčenco GrasoKfor

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva