:

:

TV Most

clock

Februar 21, 2019   16:11

0

116

Gruevski: Nastavlja se politički progon neistomišljenika

Bivši makedonski premijer Nikola Gruevski, povodom optužnice koje je tužilaštvo u Skoplju podiglo protiv njega kao organizatora nereda u Sobranju 27. aprila 2017. godine, na svom "Fejsbuk" nalogu napisao je da se nastavlja politički progon protiv njega i protiv većine iz redova VMRO-DPMNE.

"Malo su im optužbe i politički naručeni zatvor zbog neosnovane tvrdnje da sam uticao na postupak nabavke blindiranog automobila", napisao je Gruevski.

Istakao je da su aktuelnim vlastima u Makedoniji malo sve optužbe za koje ga terete, poput ubrzanja izgradnje autoputa Kičevo-Ohrid, naručivanja batina, zloupotrebe službenog položaja, zbog finansiranja stranke, te su odlučili ponovo da ga optuže za "nepostojeći terorizam".

"Za sve ove lažne optužbe za koje još nema presude, naručioci mog progona već su zahtevali da mi sud odredi maksimalnu zatvorsku kaznu", dodaje Gruevski.

Smatra da je očito da aktuelna vlast, nazivajući je nesposobnom, nedemokratskom i marionetskom, nema drugi način kako da sakrije "svoje nesposobnosti i svoje korake koje su štetne za državne i nacionalne interese, pa mora postojano da kreira nepravedne optužbe, suđenja i zatvaranja za političke neistomišljenike".

"Po ko zna koji put ću ponoviti. Niti sam organizovao, niti dao saglasnost neko da organizuje nasilni upad u Sobranju i fizički obračun sa poslanicima", naglasio je Gruevski.

"Naprotiv, prvi sam zatražio da se situacija smiri putem društvenih mreža, jer sam taj i prethodni dan bio na putu u Beču", napisao je bivši makedonski premijer.

Pozvao je Osnovno javno tužilaštvo u Skoplju da, kako je rekao, javno objave dokaze protiv njega, ta da se vide materijalne ili bilo koje dokaze, pa makar i one lažne.

"Voleo bih da vidim dokaze za nešto što ne samo da nisam učinio, nego posmatrajući kako vlast iritira narod, plašio sam se da neko drugi u takvim okolnostima ne učini takvo nešto, a svu krivicu i negativne posledice da budu pripisane VMRO i njenim članovima i funkcionerima", istakao je Gruevski.

Gruevski je pozvao Osnovno javno tužilaštvo u Skoplju da javno prezentuje sve navodne dokaze protiv njega pred celim narodom i celom javnošću, jer kako on ističe, to su dokazi za nešto što nije učinjeno.

Izvor: TAНЈУГ,РТС

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva