:

:

TV Most

clock

Decembar 11, 2018   12:35

0

93

Haradinaj: Balkan može da se destabilizuje

Premijer privremenih kosovskih institucija Ramuš Haradinaj je zatražio od EU da ozbiljnije shvati težnje Kosova za učlanjenje u Uniju, kako bi se izbegla destabilizacija regiona. On optužuje Srbiju da radi za interes Rusije, i time unosi tenzije u region.

Haradinaj je u intervjuu za Fajnenšel tajms rekao da  taksa od 100 odsto na robu iz Srbije nije arogancija, ali da nije bilo drugog izbora. Naveo je da bi se takse mogle povući samo ukoliko Srbija prizna nezavisnost Kosova.

"Žalili smo se svih ovih godina Evropskoj komisiji da Srbija ne poštuje CEFTA,  ne poštuje  Briselski sporazum, kao ni ostala obećanja data za stolom, ali oni nisu bili fokusirani na nas", izjavio je Haradinaj.

Fajnenšel tajms navodi da  ove izjave  Haradinaja dolaze u vreme velikih tenzija između Kosova i Srbije i ističe da će kosovski parlament 14. decembra glasati za transformaciju KBS u vojsku.

Haradinaj je u intervjuu  rekao i da je ideja korigovanja granica i razmene teritorija bila “opasan plan za region” i plan razmene teritorija opisuje kao ideju koju su započeli Hašim Tači, Aleksandar Vučić i neki evropski lideri.

“Apsurdno je da se mi angažujemo za sporazum o razmeni teritorija, da bi Srbija priznala jednu činjenicu – da je Kosovo država. Nas je priznala polovina država UN-a”, izjavio je Haradinaj.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva