:

:

TV Most

Foto: RTV Puls

clock

Februar 20, 2019   19:48

0

236

"HIDROMORAVA" preuzima vodosnabdevanje i naplatu vode u novobrdskim selima

Gradonačelnik Novog Brda Svetislav Ivanović i predstavnici šest sela u ovoj opštini potpisali su memorandum sa regionalnom kompanijom “Hidromorava”. Od danas snabdevanje vodom i naplatu vršiće ova kompanija.

Sela u novobrdskom kraju, Koretište, Pasjak, Bostane, Donji Makreš, Tulare i Čuljkovci posle potpisivanja memoranduma dobijaju kvaliteniju vodu kao i redovnu naplatu računa.

Iz "Hidromorave" obećavaju  da će građani imati vodu dvadeset četiri sata dnevno, a ako u nekim planinskim mestima bude bilo problema, trudiće se da i do tih udaljenih mesta omoguće vodosnabdevanje.

“Od ovog tenutka naši radnici počeće da odlaze u obilazak vodomera, a kasnije će vršiti naplatu. Cena vode je 0,33 centi po metru kubnom”, rekao je za RTV Puls direkror “Hidromorave” Muhamed Suljići.

U opštini Novo Brdo kažu da su ovim memorandumom napravili dobar potez, jer će sada svi građani postati redovne platiše. U mestima u kojima treba da se uradi proširenje vodovodne mreže, potrudiće se da pronađu donatore.

“Vodovod u ovim selima je postojao. Ljudi su koristili vodu, a sada je samo formalno pravno potvrđeno kako će dalje da se koristi po pravilima i zakonima o vodi”, kaže gradonačelnik Novog Brda Svetislav Ivanović. 

Na  sastanku je zaključeno da građani u narednom periodu savesno koriste vodu i ne troše je bespotrebno. Preporučuju meštanima da za zalivanje poljoprivrednog zemljišta koriste postojeće bunare. Za ilegalnuo priključivanje na vodovodnu mrežu predviđene su ogromne kazne.

Izvor: RTV Puls

Novo BrdovodosnabdevanjeHidroMorava
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva