:

:

TV Most

Foto: mc.rs

clock

April 21, 2019   13:47

0

253

Hočevar: Potrebno je jedinstvo svih hrišćana na Kosovu

Samo veliko jedinstvo svih hrišćana na Kosovu i Metohiji može da pridonese dobrom razumevanju i opstanku mladih na tom prostoru, izjavio je za emisiju "Sedmica" Prvog programa Radio Beograda beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar.

Nadbiskup je poručio da Vatikan, koji je unutar italijanske države izvojevao svoju samostalnost, ima mnogo iskustava koje želi da podeli sa Srbijom, upravo da bi omogućio da se sve svetinje na Kosovu i Metohiji što bolje očuvaju i da što pre dođe do dijaloga da bi se to rešilo. 

"Sadašnja situacija je komplikovana, ali samo veliko jedinstvo svih hrišćana na Kosovu može da pridonese dobrom razumevanju i opstanku mladih na tom prostoru", rekao je Hočevar.

Govoreći o Uskrsu, koji se po Gregorijanskom kalendaru proslavlja danas, nadbiskup je rekao da se taj praznik ne obeležava, već "živi sada i ovde". 

On je saradnju Srbije i Vatikana ocenio kao dobru, ali je ocenio da nedostaje kontinuirani dijalog. "Za to je potrebna spremnost svih verskih zajednica, ali ona mora postojati i na nivou države", poručio je beogradski nadbiskup.

Izvor: T a n j u g

HočevarKiMVatikanSrbijaHrišćani
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva