:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Novembar 13, 2018   21:48

0

141

Ikonen: Konferencija u Finskoj prilika za srpske kompanije

Kao pobednik lokalnog „Slush takmičenja“, startap kompanija „Box System“ dobila je priliku da učestvuje na konferenciji „Slush 2018“ u Helsinkiju, a na prijemu organizovanim tim povodom finski ambasador u Beogradu Perti Ikonen rekao je da je konferencija prava prilika za srpske kompanije da se umreže u globalne lance vrednosti.

Ikonen je na prijemu, koji su u njegovoj rezidenciji u Beogradu organizovali Ambasada Finske u Srbiji i Fond za inovacionu delatnost Republike Srbije, istakao da Finska mnogo ulaže u inovacije.

„Mi smo zemlja u Evropskoj uniji, koja najviše ulaže u istraživanje, razvoj i inovacije. Zato smo želeli da vidimo da Srbija razvija nove ideje i startap kompanije“, rekao je ambasador.

On je istakao da je „Slush 2018“ konferencija, koja se u decembru održava u Helsinkiju, „jedan od najvećih događaja u Evropi u startap i inovacionoj šemi“ koji će, između ostalog, okupiti biznismene iz Silikonske doline i Kine, kao i mnoge velike investitore.

Ambasadoru Finske je na prijemu uručen i primerak proizvoda „Woobox“, zahvaljujući kojem je startap „Box system“ pobedio na lokalnom Slush takmičenju.

Reč je o proizvodu koji se koristi za transport svežih namirnica koje zahtevaju određene temperaturne uslove, a Ivan Rakonjac iz Fonda za inovacionu delatnost, koji je zajedno sa finskom ambasadom organizovao lokalno Slush takmičenje, istakao je da je „woobox“ ekološki i inovativan proizvod.

Suosnivač startapa „Box System“ Nikica Marinković rekao je da je ta kompanija počastvovana što će učestvovati na takmičenju u Finskoj jer je reč o zemlji inovacija.

„Pokušaćemo da predstavimo Srbiju na najbolji mogući način u Finskoj i da budemo deo ekosistema inovacija iz celog sveta“, rekao je Marinković.

Pobedom na lokalnom Slush takmičenju, startap „Box system“ osvojio je priliku da učestvuje u programu Helsinki BootCamp i ulaznicu za Slush 2018. konferenciju, koji se održavaju u novembru i decembru u Helsinkiju.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva