:

:

TV Most

clock

Februar 19, 2018   12:05

0

196

Iran: Pronađena olupina aviona koji se srušio sa 65 ljudi


Navodi se da je zamenik guvernera pokrajine Kohgilujeh i Bojer-Ahmad izjavio da je olupina pronađena u blizini grada Dengezlu u okrugu Semirom u pokrajini Isfahan.




AP podseća da se avion kompanije "Aseman erlajnz" ATR-72 koji je korišćen za kratke, regionalne letove, srušio juče po magloviton vremenu u blizini zabačenog planinskog regiona Semirom, oko 620 kilometara južno od iranske prestonice Teherana. Aviokompanija je saopštila da su svi putnici poginuli, uključujući i šest članova posade.



Istražni i spasilački timovi ranije danas došli su do lica mesta avionske nesreće u kojoj je prema saopštenjima vlasti, u Iranu poginulo 65 osoba, izveštava danas iranska televizija Pres.



Kako prenosi AP, Avion kompanije Aseman erlajnz ATR-72 koji je korišćen za kratke, regionalne letove, srušio se u nedelju po maglovitom vremenu u blizini zabačenog planinskog regiona Semirom, oko 620 kilometara južno od iranske prestonice Teherana.



Kako je navedeno, istražni timovi su došli do mesta nesreće danas pre svitanja. Stanica je saopštila da se vreme popravilo, a na snimku koji je emitovan vidi se da se i jedan helikopter pridružio istražnoj misiji.


Kompanija Aseman saopštila je da su svi putnici na letu EP3704 poginuli, uključujući i šest članova posade.



Kako je Iranska novinska agencija u nedelju javila, u toj avionskoj nesreći poginulo je 65 osoba.



Ranije je objavljeno da je poginulo 66 ljudi, a iranska agencija IRNA precizira da je broj smanjen, jer se jedan od putnika nije ukrcao u avion.



AP je preneo tada da je u nesreći poginulo 59 putnika i šest članova posade.



Grad Jasudž ka kojem je avion leteo, nalazi se oko 780 kilometara južno od iranske prestonice.



Portparol "Aseman erlajnza" je precizirao da se u avionu nalazilo i jedno dete.



Državna Pres TV javila je da je letelica nestala sa radara 50 minuta nakon poletanja sa teheranskog aerodroma "Mehrabad".



Guverner Semiroma je tada rekao da spasilački helikopteri ne mogu da se spuste na mesto nesreće zbog guste magle, dok spasilačke službe pokušavaju da do lica mesta dođu kopnenim putem, naveo je Rojters pozivajući se na poluzvaničnu agenciju Mehr.



Vlasti su saopštile da će pokrenuti istragu.



Avion koji se srušio je letelica sa dva turbo-mlazna motora koja se koristi za regionalne letove na kratkim destinacijama.



Pod višedecenijskim međunarodnim sankcijama, iranska flota putničkih aviona je zastarela, a avionske nesreće su se proteklih godina relativno često dešavale, napominje američka agencija.



Nakon što je 2015. godine postigao nuklearni sporazum sa svetskim silama, Iran je potpisao ugovore sa "Erbasom" i sa "Boingom" radi kupovine većeg broja putničkih aviona.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva