:

:

TV Most

Foto: ilustracija

clock

Novembar 20, 2018   21:29

0

122

Istraga kampanje Makrona, Melanšon: Jel će njemu upasti u kuću

Francusko državno tužilaštvo pokrenulo je istragu o poreklu 144.000 evra utrošenih u prošlogodišnju predizbornu kampanju predsednika Emanuela Makrona, javlja "Rojters" pozivajući se na neimenovani izvor iz tužilaštva. Takođe se istražuje navodne neregularnosti u trošenju novca u kampanji za predsedničke izbore 2017. francuskog ultralevičarskog lidera Žan-Lika Melanšona. 

Taj izvor je naveo da je istraga pokrenuta nakon što francuska Nacionalna komisija za predizborne bankovne račune i političko finansiranje (CNČFP) nije uspela da uđe u trag određenim donacijama u vidu čekova i uplata elektronskim putem na račun Makronove stranke "U pokretu".

Navodi se da ova sredstva nepoznatog porekla čine mali deo novca koji je Makron utrošio tokom kampanje, a prema podacima CNČFP, aktuelni francuski predsednik je za potrebe kampanje prikupio 16,8 miliona evra - što je ispod limita propisanog francuskim zakonom i gotovo sav taj novac je potrošio.

Tužilaštvo takođe istražuje navodne neregularnosti u trošenju novca u kampanji za predsedničke izbore 2017. francuskog ultralevičarskog lidera Žan-Lika Melanšona. 

Rojters navodi da je ovog nekadašnjeg "trockistu" u vezi sa tim navodima ispitivala francuska policija, a u njegovoj kući koja je bila sedište u vreme kampanje prošlog meseca je izvedena racija.

"Jel će i Makronu da upadnu u kuću? Da li će zapleniti njegovu listu članova ili donatora? Ili će ovo biti slučaj duplih standarda", upitao je Melanšon.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva