:

:

TV Most

clock

Februar 21, 2019   15:57

0

217

Italija: Potpisi za poništenje priznanja nezavinosti Kosova

Italijani prikupljaju potpise i zahtevaju od svog parlamenta da poništi priznanje nezavisnosti Kosova, a peticiju je pokrenuo u Bolonji italijanski komitet za očuvanje kulturne baštine.

Komitet, čiji su osnivači konzuli, profesori i novinari iz Italije pokrenuo je peticiju za preispitivanje kosovske nezavisnosti, koju je ova država priznala 20. februara 2008. godine.

Članovi Komiteta su: Loreta Bado (počasni konzul Srbije-regija Veneto), Leandro Kjareli (počasni konzul Srbije-regija Toskana), profesor Stefano Piloto (Univerzitet u Trstu), Stefano Vernole (novinar iz Modene), Marilina Veka (pisac i novinar iz Rima), Federiko Roberti (bloger), Andrea Turi (esejista), profesor Alesandro Di Meo (Univerzitet u Rimu), prenosi Pink.

Ovo je druga peticija koja je pokrenuta, s obzirom da je peticija grupe koju čine Srbi iz Italije i italijanski intelektualci već stigla u Donji dom italijanskog parlamenta u kojem je 630 poslanika.

Peticiju Komiteta je do sada potpisalo blizu devet hiljada ljudi, a broj potpisnika raste iz minuta u minut. Inače, potpisi se prikupljaju i u gradovima Italije.

Italijani u obrazloženju ove peticije navode da je ta zemlja odluku o nezavisnosti Kosova donela bez prethodne parlamentarne rasprave i bez ikakvog učešća većine i opozicije.

Izvor: Танјуг

Italijapotpisiponištenje nezavisnostiKiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva