:

:

TV Most

clock

Novembar 20, 2018   9:41

0

127

Ivanka Tramp koristila lične mejlove za rad u vladi

Kćerka američkog predsednika Donalda Trampa i viši savetnik u Beloj kući Ivanka Tramp, poslala je stotine mejlova o poslovima vlade sa ličnog mejla 2017. godine, piše Vašington post.

Mejlovi su poslati savetnicima u Beloj kući, članovima kabineta i pomoćnicima Ivanke Tramp, a mnogi od njih krše pravila javnih zapisa.

To otkriće uznemirilo je pojedine savetnike Donalda Trampa, koji strahuju da je ta praksa Trampove ćerke slična onoj na koju se fokusirao tokom svoje kampanje 2016. godine, a koja se odnosila na Hilari Klinton i njenu upotrebu ličnih mejlova.

List navodi, pozivajući se na izvore upoznate sa problemom, i da su neki saradnici bili iznenađeni količinom ličnih Ivankinih mejlova, a ona je rekla da nije upoznata sa pojedinostima pravila.

Iz kancelarije advokata i savetnika za etiku Ivanke Tramp saopštili su da je ćerka predsednika povremeno koristila svoj privatni imejl pre nego što je upoznata sa pravilima, ali i da nijedna njena poruka nije sadržala poverljive informacije.

"Prilikom prelaska u vladu, nakon što je dobila službeni mejl, gospođa Tramp ponekad je koristila svoj lični, gotovo uvek za logistiku i raspored u vezi sa svojom porodicom", navodi se u saopštenju i dodaje da je njena upotreba mejlova drugačija od Klintonove, koja je koristila privatan server za mejlove u njenoj kući.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva