:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Oktobar 11, 2018   21:22

0

292

"Izvanredni odnosi Beograda i Madrida"

Ambasador Španije u Beogradu Migel Fuertes Suares priredio je prijem povodom 12. oktobra, nacionalnog praznika svoje zemlje, i istakao da su odnosi između Španije i Srbije izvanredni, "uz obostranu simpatiju, srdačnost i poštovanje".

"Da bismo nastavili da negujemo ovakve divne odnose, neophodno je da Ambasada Španije ima dobre odnose sa zvaničnicima Srbije, i ima ih", rekao je ambasador u obraćanju zvanicama u hotelu "Metropol".

On je naveo da ceo kabinet premijerke Ane Brnabić pokazuje puno poštovanja i srdačnosti prema Ambasadi Španije, a naročito je pohvalio saradnju s Ministarstvom spoljnih poslova Srbije.

Posebno je izrazio poštovanje prema dosadašnjem ambasadoru Srbije u Madridu Danku Prokiću, za koga je rekao da je u velikoj meri doprineo zbližavanju odnosa između dve zemlje.

Prijem je počeo intoniranjem nacionalnih himni Španije i Srbije, kao i himne Evropske unije.

Na početku Suaresovog obraćanja, održan je minut ćutanja za žrtve nedavnih poplava na Majorki.

Prijemu su prisustvovali ministri Zoran Đorđević i Goran Trivan, predstavnici diplomatskog kora i verskih zajednica, kao i mnogobrojne ličnosti iz političkog, kulturnog i javnog života.

Dan Kraljevine Španije obeležava se u čast stupanja Kristofera Kolumba na tlo Amerike 1492, a slavi se i kao Dan španskih oružanih snaga.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva