:

:

TV Most

clock

Februar 20, 2018   12:05

0

237

Jevtić:Dati maksimalan doprinos da svi narodi na Kosovu žive bolje


Jevtić je obraćajući se na konferenciji povodom obeležavanja Dana Aškalija, koja je bila održana u Vladi Kosova, rekao da aškalijskom narodu želi svako dobro i da je cilj Ministarstva za zajedncie i povratak da pripadnici ovog naroda u narenom periodu žive bolje.

„ O pravima aškalisjkog i ostalih nevećinskih naroda na Kosovu treba govoriti svakog dana i na svakom mestu u skladu sa onim što jesu naši ciljevi a to je da aškalijski i svaki drugi narod na Kosovu žive bolje i kvalitetnije. ÄŒinjenica je da aškalijki narod kao i drugi narodi na Kosovu danas uglavnom žive u teškim uslovima i puno je posla pred svima nama, koji treba da uradimo kako bi se život aškalijske i drugih nevećinskih naroda na Kosovu poboljšao“, istakao je Jevtić.



Razvoj ekonomije je prilika da se život svakog građanina pa i pripadnika aškalijskog naroda poboljša, naglasio je ministar Jevtić i podvukao da doprinos svakog pojedinca na Kosovu mora da bude da se različitosti koje narodi imaju koriste u pozitivnom smislu i da različitost kako je rekao bude „prednost čitavog kosovskog društva“.



Jevtić je još i kazao da će Ministarstvo za zajedncie i povratak u narenom periodu u skladu sa svojim mogućnostima pomoći rešavanju nekih životnih pitanja aškalijkog naroda i još jednom pozvao sve institucije i svakog pojedinca da se maksimalno angažuju na poboljšanju života svih naroda.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva