:

:

TV Most

Foto: RTS

clock

Novembar 10, 2018   17:58

0

61

„Južni vetar“ ruši rekorde i van granica Srbije

Novo ostvarenje srpske kinematografije „Južni vetar“ ne ruši samo rekorde u Srbiji, već i u Beču, gde je sinoć premijerno prikazan.

Za premijerno prikazivanje "Južnog vetra" u Beču vladalo je ogromno interesovanje, koje je nadmašilo zanimanje za ranije premijere srpskih filmova, a ni u čemu nije manja od interesovanja koje vlada za mnoge velike američke filmove.

Kompanija „Adria film“, koja je gledanje "Južnog vetra" omogućila u Beču i drugim gradovima Austrije, ali i zapadne Evrope, imala je odličnu intuiciju da izabere filmsko ostvaranje koje interesuje građane Srbije u dijaspori.

Kako bi se izašlo u susret njihovom interesovanju, odlučeno je da se projekcija organizuje u više sala. Bioskop „UCI Milenijumsiti“ stavio je na raspolaganje za premijeru "Južnog vetra" čak devet sala.

Tako je premijerno prikazivanje, uz prisustvo protagonista filma, moglo da pogleda rekordnih 2.400 posetilaca. Ovo je rekordan broj kada se ima u vidu bilo koja dosadašnja premijera srpskih filmova u Austriji, a kako ističu u „UCI Milenijumsiti", veći broj gledalaca za jedan film zabeležen je samo na premijeri "Gospodara prstenova", što dovoljno govori o novom delu srpske kinematografije.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva