:

:

TV Most

clock

Februar 20, 2019   14:30

0

260

Kako da startapovi obezbede novac za svoje projekte?

Svi početnici u sferi inovacionog preduzetništva u Srbiji imaće priliku da na predstojećem 26. Kopaonik Biznis forumu, na panelu "Od inovacije do transformacije" saznaju na koji način mogu da dobiju novac za razvoj svog preduzetništva.

Rukovodilac na Projektu unapređenja konkurentnosti i zapošljavanja u Republičkom sekretarijatu za javne politike, Jasna Atanasijević, kaže da je važno da se znanje naših stručnjaka u sferi inovacija podrži i finansijski.

Grantovi koji su za to namenjeni, obezbeđuje država, ali ulaganje u određenu fazu razvoja preduzeća nije sigurna investicija.

"U pitanju su mali iznosi novca, a reč je o visokorizičnim biznisima od kojih će samo neki uspeti", objašnjava Atanasijević.

Ali, bez obzira što su visoko rizični, kaže, isplati se davati novac početnicima, zato što ako "jedan od sto uspe" to će opet vratiti sav uloženi novac, ocenjuje ona.

Startapovi u Srbiji, novi su segment naše privrede koji se brzo razvija ali je reč o preduzećima kojima banke ne žele da daju kredite jer nisu spremne da ulažu u ideje za koje nisu sigurne da će im vratiti novac.

Na ovogodišnjem Kopaonik Biznis forumu, stručnjaci će upravo raspravljati o tome na koji način se srpskim startapovima može pomoći da se razviju i u kojoj fazi im je moguće obezbediti finansiranje kao i iz kojih izvora.

"Ideja je da se na panelu pozabavimo spektrom faktora koji mogu da otežaju dostupnost finansiranja ali i vrstama finansiranja koja su pogodna za ranu fazu razvoja, još dok preduzeća nisu stasala za bankarske kredite", rekla je Atanasijević.

Izvor: Танјуг

biznis forumKopaonik
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva